Мотоцикл Вин Декодер

Мотоцикл и АТВ Вин Декодер

мотоцикл изолираниЗа декодирање на ВИН бројот на мотоцикл прво ќе треба да се лоцира бројот VIN. Бројот VIN е уникатен за дека еден одреден мотор и нема две се исти.

Проверете Вин број тука

Со декодирање на ВИН бројот на било велосипед или ATV, можете да дознаете многу за велосипед, како што производителот е и земјата е произведен. Овие се обично првите три букви и броеви на натписната vin.

Четвртиот до осмо цифрениот однесува на спецификите за велосипед како стил на телото и типот на моторот. Повеќето декодери се достапни овие информации, но понекогаш ќе треба да се јавите на производителот за да се добијат сите информации.

Деветтата цифра е ставен на велосипед за цели потврда и гаранции дека vin е вистинска.

Десеттата цифра е за годината дека возилото е произведен. А и Y се како автомобили и укажуваат на години од 1980 до 2000. Од 2001 до 2009 цифра ќе биде 1 преку 9 и одговара на таа година. Од 2010 тие почнуваат азбучен повторно, како и од 1980 до 2000.

Да се ​​најде еден од најдобрите Јамаха, Кавасаки, Сузуки мотоцикл и Харли Дејвидсон Вин декодери Stay tuned до нашиот сајт.

Мотоцикл Вин Проверете и АТВ Вин Проверете