Како да се провери А Вин број

Vin број Барај

Дали сте знаеле дека Вин Број на вас автомобил или камион, е повеќе од само еден куп на карактери се користи за да се идентификуваат вас возило. Vin вашиот број е 17 бројки составена од букви и бројки кои се уникатни за автомобил кој имате или се размислува за купување. Со правење на vin број збор може да се трага на возилото назад од каде и кога ќе се произведува и многу повеќе важни информации.

Како да се провери А Вин бројВашиот ВИН бројот на вашиот автомобил е како отпечаток на луѓето, Нема два автомобила го имаат истото еден. Може да биде изненаден да откријам дека и покрај тоа што вашиот автомобил е тука во САД, тоа може да се направи во Мексико, Канада или можеби дури и се испраќаат на целиот пат од Јапонија, Германија, Кореја или многу други земји од целиот свет.

 

Кога ќе се кандидира голем број vin (исто така знаат како извештај авто историјата) давателот на услуги ќе се користи, всушност, ќе се декодира бројот VIN и да ти кажам каде што е изградена на автомобилот, кои производителот е, дали е или не е рачно или електрични прозорци и катанци, големината на моторот и кој тип на пренос. Исто така,, Кога ќе ја стартувате vin број збор е исто така можете да дознаете повеќе информации, како што се километражата читања помеѓу сопствениците, дали или не на автомобил никогаш не биле украдени, ако возилото никогаш не бил во поплавите и претрпеле штета, и ако има било кој актуелен сеќава поврзани со таа одредена возило. Можете дури и да дознаете дали постои право на задржување на автомобил, ако тоа досега се repossessed, или ако некогаш сте биле вкупна загуба од страна на друштво за осигурување.

Проверете моите Вин број

Па сега може да се бара себеси “Како можам да ја проверам vin број”? За среќа со интернет, што е релативно лесно. Првиот чекор е да се добие vin број на возилото. Сите автомобили и камиони имаат vin втиснати на мал дел од метал на цртичка на страната на возачи, кои може да се види од страна гледајќи низ предниот дел на шофершајбната. Во прилог, некои производители, исто така, се стави број на vin во внатрешноста на врати, под хаубата, а понекогаш и на капакот на палубата или трупот. Важна забелешка: може да забележите на неколку панели, кои броеви vin не се исти. Ова не мора да значи дека возилото е украдено. Таа може да се во несреќа и осигурителна компанија е дозволено само за користени делови за да се стави на автомобил, наместо на сосема нови. Сепак, ако не се среќаваме со возило и ги има сите различни броеви vin на сите панели, вашата најдобра залог е да се држат настрана од тоа особено возило.Проверете Вин број

Следна тоа е толку едноставно како одење на вашиот компјутер и ќе онлајн. Постојат многу реномирани компании кои нудат проверка на vin возило. Најде сервисна проверка на ВИН бројот што youtrust или вашите пријатели препорачуваме и едноставно внесете го бројот на vin во соодветното поле, тоа е толку лесно. Проверки на апсолутно бесплатно ВИН обично се Vin декодери Ви обезбедува информации за возилото и опремата таа дојде со од производителот.

Ако го направите пребарување на слободни vin која ќе ви покаже на годината, марка и модел и мотор и други витални информации, ќе може да продолжи со историја извештај целосна возило кое ќе се открие сериозни механички проблеми, километража проблеми, ако колата е во несреќен случај и така натаму.

Со проверка на ВИН бројот, тоа може да ве спаси многу време, главоболка и болка. Луѓето не секогаш ќе ја каже вистината кога станува збор за продажба на нивниот автомобил се користи. Правејќи го провериш vin број, тоа може да направи сите разликата во светот меѓу кои имаат автомобил кој ќе ви служи добро, или да се има автомобил кој чини мало богатство и дека сакате, може да се ослободи од.

Најди Евтини Возило Историја Извештај Овде