Kontrollimi transmetimit dhe Fluid

Në postin tonë të mëparshëm kemi mbuluar vaj Crank motor rast, si për të kontrolluar atë dhe çfarë për të kërkuar. Në këtë post, ne do të mbulojë kontrolluar lëngun transmetimit dhe çfarë për të kërkuar.

Next në vaj motori, Vaj transmetimit është ndoshta lëngu tjetër më i rëndësishëm. Është me rëndësi jetike për transmetimet automatike të ketë nivelin e duhur në mënyrë që ata të funksionojnë në mënyrë korrekte dhe të ketë ndryshim të transmetimit siç duhet dhe për të siguruar jetë të gjatë.

Kontrollimi transmetimit dhe Fluid

Gjëja e parë që ne bëjmë është të shkoni përpara dhe të kontrolloni nivelin lëngun e transmetimit. Gjeni shkopin dip dhe të tërheqë atë pa automjeteve running. Ndonjëherë ka udhëzime në shkop dip se si për të kontrolluar lëngun. Gjithashtu shikoni në doracakun pronarëve qoftë se ju keni një të tillë në dispozicion, udhëzimet duhet të jetë vendosur nën lëngjeve. Shumica e prodhuesit tregojnë se automjeti duhet të jetë e ngrohtë, motor drejtimin dhe në neutral. Shuaj dipstick dhe ri-futur atë dhe të tërheqë atë jashtë përsëri dhe shikoni se lëngu është në limitet e rekomanduara. Gjithashtu erë fluide, ajo nuk duhet të ketë një erë të djegur. Shumica transmetimet duhet të ketë një ngjyrë të kuqe të tyre gjithashtu dhe mos jetë krejtësisht e zezë (kjo varet se sa e lartë kilometrazhin është në automjet).

Me disa automjete të reja, transmetimit është një njësi e mbyllur plotësisht, do të thotë që ju nuk mund të shtoni as kontrolloni fluide. Me këto automjete dhe automjetet që ju mund të shikoni njësoj, ne ju rekomandojmë që të shkoni përpara dhe të ngas mjetin. Nëse automjeti është e ftohtë, ndërsa ju jeni të makinës, vini re në qoftë se automjeti po zhvendoset pa probleme. Ne si për të bërë këtë në dy mënyra. Një, nga një ndalesë të plotë, butësisht duke i dhënë asaj më shumë mbyt si me kushtet normale makinës. I dytë, nga një ndalesë të plotë duke marrë off e vështirë dhe të shpejtë. RPMs në përgjithësi do të shkojë pak më të lartë para ndërrime motorit kur testimi në këtë mënyrë. Nëse keni pronarin e automjetit në makinë ju mund të dëshironi të, le ta dinë se çfarë jeni duke bërë para se të dorës në mënyrë që ata nuk do të ketë një sulm në zemër dhe mendoni se jeni duke u përpjekur që të heq dorë makinën e tyre. Kur një transmetimi është i ftohtë është një kohë kur ajo do të veprojë dhe të mos zhvendoset pa probleme. Kontrollo për të parë nëse rpms (revolucione motor për minutë) janë të larta dhe motori është duke punuar shumë para ndërrime transmetimit. Edhe kur automjeti është e mirë dhe e ngrohtë, marrin njoftim përsëri se si automjeti po zhvendoset.

Ndryshimi i lëngun transmetimit nuk është diçka që është bërë si rregullisht bëhet si ndryshimin e naftës motor. Megjithatë, ajo duhet të ndryshohet në bazë të rekomandimeve të prodhuesit. Ky informacion duhet të jetë e shënuar në manualin pronarët, dhe shpresojmë se shitësi ka një. Ne jemi tifozë nuk të mëdha të sistemeve që ndryshojnë lëngun e transmetimit, duke marrë atë nga tubi mbushjes. Disa vende ndryshim të naftës e bëjnë këtë, dhe ne kemi parë se ku ka bërë këtë, kur një automjet ka 100,000 milje mbi të ka bërë më shumë dëm sesa të mirë. Pasi ka bërë këtë automjeti nuk do të zhvendoset si duhet. Gjithmonë pyes pronarin në qoftë se ata kanë pasur transmetimit shërbim dhe se si ajo është shërbim dhe ku. Ne rekomandojmë nëse lëngu është që të ndryshohet shkojnë përpara dhe të heqë pan transmetimit dhe ndryshimin filtrin.

Së fundi, ju gjithmonë doni të merrni një makinë që ju jeni duke konsideruar blerjen e një mekanik të certifikuar për të dhënë atë një herë gjatë para se të blerë. Ju gjithashtu duhet të merrni një automjeteve raport kusht për të parë nëse automjeti ka shënime të shërbimit në dispozicion nga tregtari. Kur automjetet janë shërbim me tregtarin ata zakonisht raportojnë atë të mëdha kompanitë e raportit mbi gjendjen e automjeteve dhe ndihmon të mbajë rekordin e të gjitha shërbimeve të regjistruara bërë për të automjetit.

Ky post u krijua nga një prej pronarëve dhe siguron atë për përdorimin dhe dobi nga ajo e lexuesve. Ne nuk kemi marrë ndonjë kompensim nga filialet e tjera në këtë faqe për të shkruar këtë post.