Проверка на пренос и Флуид

Во претходниот пост ние опфатени чудак случај на моторното масло, како да се провери и што да барате. Во овој пост ние ќе ги покрие проверка за пренос на течности и што да барате.

Во близина на моторното масло, маслото за менувачот е веројатно следниот најважниот течност. Тоа е од витално значење за автоматски менувачи да имаат соодветно ниво со цел за нив да работат правилно и да има промена на менувачот правилно и да се обезбеди долг живот.

Проверка на пренос и Флуид

Првото нешто што го правиме е да оди напред и да се провери нивото на течноста на преносниот. Лоцира стап натопи и повлечете ја надвор без да работи на возилото. Понекогаш постојат упатства за стап натопи за тоа како да се провери на течност. Исто така, гледам во прирачникот на сопственикот, ако го имаш на располагање, упатството треба да се наоѓаат под течности. Повеќето производители укажуваат на тоа дека на возилото треба да биде топло, работа на моторот и во лер. Бришам ја прачката и вратете и извлечете повторно и проверете дали течноста е во препорачаните граници. Исто така, мириса на течност, дека не треба да има изгорени мирис. Повеќето преноси треба да имаат црвена нијанса на нив, исто така, и да не биде потполно црна (ова зависи од тоа колку високо на километражата е во возилото).

Со некои нови автомобили, преносот е целосно затворена единица, што значи дека не можете да додавате, ниту дури и проверете на течност. Со овие возила и возила кои може да се провери слично, ви препорачуваме да се оди напред и да се вози во возилото. Ако возилото е ладно, додека возите, известување ако возилото се менува без проблеми. Ние сакаме да го направите тоа на два начина. Еден, од состојба на мирување, нежно го даваат повеќе гас, како и со нормални услови за возење. Вториот, од состојба на мирување полетување потешко и побрзо. На вртежи, генерално, ќе се искачам малку повисоко пред смени моторот при тестирање на овој начин. Ако имате на сопственикот на возилото во автомобилот може да сакате да ги споделите со нив знаат што правите пред рака, така што тие нема да имаат срцев удар и дека се обидувате да се искине нивниот автомобил. Кога менувачот е ладно е едно време кога тоа ќе дејствува и да не се префрлува непречено. Проверете за да се види дали на вртежи (на вртежи на моторот во минута) се на високо ниво, а моторот работи напорно пред менувачот се префрлува на. Исто така, кога возилото е во добра и пријатна, Мисли повторно на тоа како возилото се менува.

Менување на пренос на течности не е нешто што е направено како што редовно прави како менување на моторното масло. Сепак, треба да се менува во согласност со препораките на производителот. Овие информации треба да бидат наведени во прирачникот на сопственикот, и се надевам дека продавачот има еден. Ние не сме големи љубители на системи кои ја менуваат пренос на течности со преземање од страна на цевката за полнење. Некои промена на маслото места направите ова, и видовме каде ја оваа направено кога возилото има 100,000 милји на неа направи повеќе штета отколку добро. Откако ова направено возилото не ќе се префрли правилно. Секогаш да побара од сопственикот, ако тие имале преносот сервисираат и како таа беше сервисиран и каде. Ние препорачуваме Ако течноста е да се смени оди напред и да се намали преносот на вртење и менување на филтер.

И на крај, што секогаш сакаат да ги преземат на возило што се размислува за купување на уверение механичар да го даде повеќе од еднаш, пред купување. Исто така треба да се добие извештај за состојбата на возилото да се види дали возилото има евиденција услуга достапна од дилерот. Кога возилата се сервисира во дилерот тие обично го пријави на главен услов возилото извештај компаниите и помага да се задржи рекорд на сите снимени услуги нанесена на возилото.

Овој пост беше создадена од страна на еден од сопствениците и тоа обезбедува за употреба и да имаат корист од тоа е читатели. Ние не сме добиле никаков надоместок од други филијали на овој сајт за пишување на овој пост.