Kontrollimi Engine Oil Para Blerja A Car te perdorura

Blerja e një makinë të përdorur mund të jetë një detyrë e frikshme. Ka disa gjëra që ju mund të kontrolloni veten për të siguruar që ju jeni duke marrë një makinë të mirë dhe cilësi të mirë. Një nga gjërat më të rëndësishme që ju duhet për të kontrolluar kur blejnë një makinë të përdorur është vaj motori rasti fiksime. Në këtë post, ne do të mbulojë si për të kontrolluar ato dhe çfarë për të kërkuar.Kontrollimi Engine Oil Para Blerja A Car te perdorura

Gjëja e parë ne si për të kontrolluar kur të kërkoni për një makinë të përdorur është vaj motori. Një nga gjërat e mia të preferuar për të bëni është të shkoni përpara dhe të ulen brenda në makinë dhe të kërkoni për një gjemb naftës ndryshimit të fundit nga një kompani me reputacion ndryshim të naftës. Shikoni në datën dhe kilometrazhin që është ndryshuar dhe gjithashtu shikoni në kilometrazhin se rrugëmatës aktualisht lexuar. Sigurohuni që ajo nuk është e kaluara për shkak në të dyja largësi dhe datën. Gjithashtu kontrolloni për t'u siguruar se vaji që është e shënuar në pullën ndeshjet e njëjta peshë e naftës që është e rekomanduar nga prodhuesi. Shumë herë ajo është e lehtë për të përcaktuar se çfarë është pesha e saktë e naftës nga një sy nën kapuç. Shumica e prodhuesit lista atë atje në fiksime rastit mbushur vaj cap ose ata kanë një gjemb disa ku nën kapuç që jep informacion.

Gjithashtu ju duhet të pyesni pronarin nëse ata janë duke përdorur vaj sintetik ose konvencionale. Arsyeja është se një herë në automjet ka patur të naftës sintetike përdoret në rastin fiksime është se ju janë të mendoj për të vazhduar përdorimin sintetike për të shmangur probleme vajosje. Disa automjete të reja vijnë tani me vaj sintetik në rastin fiksime nga fabrika, dhe atje do të jetë një gjemb nën kapuç apo në mbështetje thelbësore që ju tregojnë se automjeti mund vetëm të ketë të naftës sintetike përdoret në të. Një gjë për të kujtuar në lidhje me sintetike është se kjo do t'ju kushtojë shumë më tepër kur ka ndryshim të naftës. Një ndryshim të naftës me vaj të rregullt do të kushtojë $20 në $25, ndërsa një ndryshim të naftës me sintetike do të kushtojë $50 në $80 varësi të se sa e naftës rasti fiksime mban.

 

Tjetër, ju doni të shkoni përpara dhe të hapur individualitet. Gjeni motor maniak rast dip shkop. Zakonisht këto shkopinj dip kanë një të trajtojë të verdhë ose knob. Kanë një lecke me ju. Shkoni përpara dhe të tërheq shkopin dip dhe fshij atë. Pastaj reinstall shkopin dip dhe të tërheqë atë përsëri dhe kontrolloni për të parë se naftës është në rangun e rekomanduar. Të dipsticks ketë një lloj të shënjave mbi ta treguar gamën e sigurt operativ të naftës Crank rastit. Vendos pak vaj në gishtat tuaj, ose në qoftë se ju keni lecke është e bardhë, të shkojnë përpara një të marrë një sy të mirë në atë. Çfarë ngjyrë është ajo? Në një motor që ka 150 mijë milje ose më pak, ajo duhet të ketë të paktën disi e një pamje të artë ndaj saj. Në qoftë se kjo është një pista pak ajo është në rregull, sidomos nëse ai është i afërt në kohë për të ndryshuar naftës përsëri.

Tjetër, erë naftës ( Unë e di që tingëllon qesharake, por besoni mua). Ajo nuk duhet të ketë një erë të djegur për atë. Ajo nuk duhet të ketë një erë të gazit për atë ose. Në qoftë se kjo erë si gaz e parë, atëherë ka një problem me sistemin e karburantit dhe kjo mund të jetë hedhja e karburantit të papërpunuara në crankcase. Shumë herë edhe pse kjo do të vendosur jashtë një dritë motor kontrolloni.

Kontrollimi vaj motori është një nga shumë gjëra që duhet të kontrollohen në mënyrë që të siguroj se ju jeni duke blerë një makinë të kualitetit të mirë. Për të mësuar më shumë rreth gjërave për të kontrolluar dhe mënyrat më të mira për të kontrolluar ato, vizitoni faqen tonë @ KNWAutobody.com

 

 

 

Ky post u krijua nga një prej pronarëve dhe siguron atë për përdorimin dhe dobi nga ajo e lexuesve. Ne nuk kemi marrë ndonjë kompensim nga filialet e tjera në këtë faqe për të shkruar këtë post.