Проверка на моторно масло Пред Купување на половен автомобил

Купување на половни возила може да биде тешка задача. Постојат неколку работи кои можете да се провери да се осигура дека ќе се добива добар возило и со добар квалитет. Една од најважните работи што треба да проверите при купување на половни возила е случај моторното масло чудак. Во овој пост ние ќе ги покрие како да ги провери и што да барате.Проверка на моторно масло Пред Купување на половен автомобил

Самиот првото нешто што сакате да се провери, кога гледа во текот на половен автомобил е моторното масло. Еден од моите омилени нешта да направите е да се оди напред и да седат во автомобилот и за нафтена налепница последната промена погледне од реномирана компанија промена на маслото. Погледни го датумот и километражата која беше променето, а исто така да се погледне на километражата дека километражата е во моментов читање. Бидете сигурни дека тоа не е во доцнење на двете километражата и датумот. Исто така, проверете да бидете сигурни дека нафтата што на етикетата е наведена совпаѓа со иста тежина на нафта, која се препорачува од страна на производителот. Поголемиот дел од времето тоа е лесно да се утврди она што е точната тежина на нафта од само гледајќи под хауба. Повеќето производители ја листата таму на чудак случај за масло на капачето од или тие имаат налепница некои каде под капакот на моторот, што дава информации.

Исто така, треба да се побара од сопственикот, ако тие се со користење на синтетички нафта или со конвенционални. Причината е тоа што еднаш возило има синтетичко масло се користи во случај на палење е во тоа што се претпостави да продолжите со користење на синтетички да се избегнат проблемите подмачкување. Некои понови возила сега доаѓаат со синтетичка нафта во случај чудак од фабриката, и нема да има налепница под капакот на моторот или на поддршка на јадрото ти го кажувам дека возилото може само да се синтетичко масло се користи во неа. Една работа е да се запамети околу синтетика е дека тоа ќе ве чини значително повеќе кога има промена на маслото. Промена на маслото со редовни нафтата ќе чини $20 до $25, додека промена на маслото со синтетика ќе чини $50 до $80 во зависност од тоа колку нафта случајот чудак држи.

 

Следниот, сакате да се оди напред и да ја отворите хаубата. Лоцира случај натопи стап моторот чудак. Обично овие натопи стапчиња имаат жолта рачката или копчето. Имаат крпа со вас. Оди напред и да се повлече стап натопи и избришете го. Потоа инсталирај стап натопи и извлечете повторно и да се провери да се види дека нафтата е во препорачува низа. На прачки имаат некој вид на ознаки на нив, што укажува на безбеден работен опсег на чудак случај нафта. Стави некои од масло на вашите прсти, или ако имате партал е бело, повелете една земе добар поглед на тоа. Која боја е тоа? На еден мотор кој има 150 илјади милји или помалку, таа треба да има барем малку од златна изглед на него. Ако тоа е малку валкана тоа е во ред, особено ако тоа е во близина на време за промена на нафтата повторно.

Следниот, мириса на нафта ( Знам дека звучи смешно, но верувајте ми). Дека не треба да има изгорени мирис да го. Дека не треба да има мирис на гас за тоа или. Ако ова звучи како суровини гас, тогаш има проблем со системот за гориво и тоа би можело да биде фрлање сурова гориво во картерот. Повеќето пати иако ова ќе излезе светлина проверка на моторот.

Проверка на моторното масло е една од многуте работи кои мора да се провери со цел да се осигура дека сте за купување на возило со добар квалитет. Да дознаете повеќе за работи кои треба да се провери и најдобрите начини да ги проверите, посетете ја нашата веб @ KNWAutobody.com

 

 

 

Овој пост беше создадена од страна на еден од сопствениците и тоа обезбедува за употреба и да имаат корист од тоа е читатели. Ние не сме добиле никаков надоместок од други филијали на овој сајт за пишување на овој пост.