Kontrolluar një automjete Brakes

Nëse jeni duke blerë një makinë të përdorur, përveç duke bërë lëngjet e tjera që kemi sugjeruar që ju të kontrolloni, ju gjithashtu duhet të kontrolloni frenat automjetet. Frenat në një automjet janë një gjë që janë të dizajnuara për të veshin jashtë. Kjo është fërkime në mes të rotorit dhe pads që ndalojnë automjetin kur ju aplikoni frenat. Nëse të dy pads dhe disqet janë bërë nga çeliku thekur ju nuk do të merrni asnjë fuqi ndalimin. Në këtë artikull ne do të mbulojë kontrolluar frenat para për makina dhe kamionë.

Kontrolluar Një Used Cars Sistemit Brake

Në makina të reja me rims hapur ajo mund të jetë mjaft e lehtë për të marrë një shikim të shpejtë në gjendjen e frenat. Frenat para janë diku në mes 60 dhe 70 për qind e fuqisë sate ndalur. Kur ju së pari të ecin deri në automjetit ju mund të shikoni në rotors para frenave duke shikuar përmes rim dhe kontrolluar gjendjen e rotors. Sigurohuni se automjeti nuk ka qenë e shtyrë, përndryshe ata do të jenë të nxehtë për të prekur. Shpresojmë rims janë të hapura të mjaftueshme në mënyrë që ju mund të merrni një shikim të mirë me ta. Provoni dhe shikoni nëse vëreni ndonjë kreshtat gjithë rotorit. Në qoftë se ju mund të rrinë gishtin tuaj nëpërmjet rim ju mund të ndjeheni rotorin për të zbuluar nëse ka ridges gjithë rotorit. Nëse ka, ka një shans të mirë se automjeti do të duhet një punë frenave shpejti. Nëse rotorit është e bukur dhe të qetë atëherë kjo është një tregues i mirë se frenat janë në gjendje të mirë.

Ju gjithashtu do të doni të hapur individualitet dhe kontrolloni vaj e frenave. Nuk është ose një tregues i nivelit në pjesën e jashtme kuti lëngu frenave, ose ka një shkop dip në kapak filler. Sigurohuni që lëngu është brenda kufijve të përcaktuar. Nëse është e ulët ajo mund të jetë një tregues se automjeti është në nevojë për një punë frenave. Si të veshin pads, Pistons në calipers mase më larg që kërkon përdorimin e shumë lëngjeve.

Tani shkoni përpara dhe për të marrë në automjet dhe të kthehet ndezjen në, por nuk do të fillojnë makinën. Marrë njoftimin e të gjitha dritat tregues mbi dash. A automjeti të ketë një dritë ABS ose dritë e frenave? Drita ABS është sistemi i frenave anti-lock dhe nën kushte ekstreme të frenimit devijon fuqia e frenimit të rrota të tjera për të mbajtur automjetin nga shkuarja në një trung. Kjo dritë është zakonisht i verdhë në dash dhe një “Frena” drita është zakonisht e kuqe. Tani filloni makinë dhe të jetë i sigurt se këto dritat shkojnë jashtë. Nëse ata fikur, atëherë çdo gjë në sistemin e frenave duhet të jetë në gjendje pune. Nëse një dritë ABS ose dritë Brake mbetet në, atëherë sistemi frenave është në nevojë për servisimin.

Tjetër, ju doni të shkoni përpara dhe të ngas mjetin. Ndërsa ju jeni ngarje aplikoni frenat dhe të marrin njoftim për çfarë bën timon. A automjeti të vazhdojë të shkojë në një vijë të drejtë, ose e bën atë të tërheqë në një anë ose në një tjetër. Mjeti duhet të vazhdojë për të shkuar në një vijë të drejtë, në qoftë se ajo tërheq në një anë apo tjetrën, atëherë njëra anë e frenat është duke punuar më shumë se tjetri dhe tregon se shërbimi frenave është e nevojshme. Ju gjithashtu duan të dëgjojnë duke aplikuar frenat. A ata e bëjnë një zhurmë squealing ose zhurmë të rëndë? Nëse ata të nxjerrë kjo është një tregues se një punë e frenave është për shkak. Shumë makina janë pajisur tashmë me atë që janë quajtur “Squealers” në pads frenave. Ajo është projektuar në mënyrë që kur pads veshin poshtë në një pikë të caktuar, “zogth” prek rotor lënë ju e dini se automjeti ka nevojë pads dhe ndihmon në mbrojtjen e rotorave. Në qoftë se ju dëgjoni rëndë – edhe ajo patjetër ka nevojë për të shkuar në dyqan riparim të ketë frenat shikuar.

Në automjetet e reja që ju jeni duke konsideruar blerjen e, ju gjithashtu mund të urdhërojë një Raporti histori automjeteve për të parë nëse automjeti është ruajtur nga tregtari dhe nëse ajo tregon koha për servisim. Megjithatë, automjeti nuk mund të ketë qenë ruajtur nga tregtari kështu këto shënime mund të mos jetë i disponueshëm. Në çdo rast, para se të blini, ju të pyesni nëse ju mund të marrë automjetin për mekanik tuaj lokale për të kanë të kontrolluar për të ju jap një pjesë pak më shumë e mendjes.

Ky post u krijua nga një prej pronarëve dhe siguron atë për përdorimin dhe dobi nga ajo e lexuesve. Ne nuk kemi marrë ndonjë kompensim nga filialet e tjera në këtë faqe për të shkruar këtë post.